tisdag 31 augusti 2010

Vi..? Terrierägare?

Under måndagen så tog vi det lugnt. Tvättade kläder och tog en skön cykeltur när solen dök fram på e.m. Hundarna fick göra många gångartsväxlingar.. har en ny teori om att om hästar kan stärkas av det så varför inte hundar? På köpet får man en lyhörd hund, nu är de iofs redan det men de fattade fort skillnad mellan orden skritt, trav och galopp.

Idag, tisdag, veckans första jobbdag. Känns att man haft en bra helg som verkligen varit återhämtande och gett energi. Kändes så skönt att träffa flocken igen. Vi har härliga marker att gå i, genom skog och över äng. Har provat nu några ggr att ha Bailey och Taurus lösa under hela promenaden medan resten av flocken går med oss i bälte. Det har funkat ypperligt, lyssnar lika bra som vanligt oavsett vad som händer och har stenkoll på resten av oss. Rutinmässigt så duschar vi alltid av hundarna efter promenaden, innan vi äter lunch och hundarna vilar sista halvtimman innan vi börjar skjutsa hem dem igen :)

Fick roliga nyheter igår när jag fick ett brev från Bolagsverket, mitt företagsnamn har blivit godkänt! Hundbasen. Nu är bollen i rullning..

Vi har börjat leta egen hund nu åt Stefan, har har som tur är också ett jobb där han kan ha med sig hunden om dagarna. Det blir ju även min hund litegrann och jag har ju alla chanser i världen att kunna ha med hunden.. så förutsättningarna kan ju inte vara bättre! Hade plockat fram diverse raser efter hans krav och nu står bara två kvar.. och BÅDA är terriers!! Trodde väl aldrig att vi skulle bli terrierägare. Men nu har vi hittat två terriers som verkar väldigt trevliga och som kan passa oss alldeles utmärkt! Raserna är Australisk Terrier och Cairn Terrier! Så nu är läget så att vi letar uppfödare att kontakta för att komma och träffa raserna på nära håll. Tik eller hane har vi inte bestämt oss om ännu, håller det öppet. Rätt individ är viktigare. Förhoppningsvis hittar vi en lika engagerad och positiv uppfödare som Annicka, B & T's uppfödare på Barvestad's kennel.

Kraven är en mindre ras utan enormt motionsbehov och komplicerad pälsvård, social och hyfsat lyhörd. Tålig och modig utan överdriven jakt eller vakt. Den kommer hänga med överallt och jag hoppas kunna tävla med hunden, även om det är Stefans hund och han sköter vardagslydnaden och vill ha sällskapsdelen. Skulle vara roligt att kunna ställa ut också. Blivande bruks och lydnadsstjärna tro? *hehe*
Vi kommer ju köra på som vanligt och göra MH och alla hälsokontroller osv.
Tidsplanen är att en valp eller vuxen individ flyttar in om 1-1½ år ca.

Här följer den snyggaste bildserien på hundarna.. EVER! :)
Imorgon är det jobb och på kvällen ska vi lyssna på Kenth Svartberg!













1 kommentar: