onsdag 16 november 2011

Videor från Läsa Hund 11/9

I September så var vi och "gästade" på mina vänner Emmas och Camillas(www.hundreda.se) kurs i Läsa Hund i Gillinge!

Här kommer en video på Bailey och en på Taurus.

Bailey mötte en väldigt arg och osäker liten dvärgpinschertik som inte ville ha något alls med honom att göra, mötet blev nyttigt för hennes del då Bailey respekterade henne totalt. Bailey hade agerat exakt likadant om det hade varit en hane. Man kan se på videon att han börjar jobba redan utanför hagen, smäller på med hela registret av signaler. Han är otroligt språksäker och blir han påhoppad så försöker han ändå vända bort sina hot. Han har så pass mycket pondus att han inte behöver ta till så mycket mer.



Taurus träffade Camillas Jack, en ung flat hane. Tjejerna har ju sett mina hundar förr så de visste vad de kunde vänta sig. Taurus är också mycket språksäker med gott självförtroende, han har ju blivit uppfostrad av Bailey och vill gärna uppfostra alla rung omkring sig på samma sätt. Speciellt unga hanar, de ska veta hut och ta det lugnt. Taurus kan reagera starkt på fart, så det var roligt att se de där två tillsammans. Jag var noga med att inte spänna kopplet när han fortfarande hade det på sig. Jack skötte sig helt superbt, så otroligt duktig!



Hundspråk är något av det mest fascinerande som finns och man blir aldrig fullärd, det har tagit flera år av träning för att kunna se alla detaljer som jag ser idag. Men sen finns det så många nyanser i språket som vi kanske aldrig kommer kunna se alls. Jag får ju träna ögat mycket på jobbet med flocken och det är både roligt och spännande!

1 kommentar:

  1. Intressant och imponerande att se hur trygga och stabila dina hundar är!

    SvaraRadera