onsdag 14 juli 2010

Snälla någon släck solen

Det här börjar bli borderline löjligt med den här ökenhettan mitt i Sweden.. går ju för i helsike knappt att träna hund ens en gång. Dammsuga = duscha. Diska = duscha. Vaknar i sängen = fastklistrad i lakanen = DUSCHA. GAAAH.

Extrem starka vindar hjälper inte för de är lika varma, sjövattnet är snart lika varmt som luften och fläktar i huset hjälper marginellt. Dygnet går mest åt att duscha av sig svett efter aktiviteterna man dumt nog måste göra om dagarna, och ska det jobbas med hundarna så är det bäst att jobba korta stunder. Hundarnas aktiviteter är i huvudsak att duscha i vattenslangen eller bada i Yngern.. men de verkar mer än nöjda.
De har fått vila från hjärngympa sen förra helgen då vi hade noshelg på problemhundsutbildningen. Taurus visade sig där vara en riktig klippa på ID-spår och klarade av att följa rätt spår trots att vi gått tre personer i armkrok för att sedan dela på oss åt olika håll. Matte impad!! Bailey jobbade uppletande och lär sig nu spikraka skick som sparar tid och energi.

Nu väntar fyra dagars lydnadsläger på klubben för mig och Taurus torsdag-söndag. Dock så tränar vi bara 09-13 varje dag så det är ju bra. Ska bli så GRYMT jäkla roligt, vi är ett riktigt roligt gäng som samsas om fyra instruktörer under dagarna. Varav en är Camilla Johansson som jag haft två kurser tillsammans under senaste året, hon och hennes Fia-Friends On-Off (Offe) lyckades komma på plats 20 under lydnads-VM i Danmark nyligen. GRATTIS till ER!! Vilken enorm prestation! :)

I slutet av månaden så ska jag och Bailey gå på nybörjarkurs i Vallning hos Stardogs. Kursen hålls ute på Tyresö med liknande upplägg som lydnadlägret, fyra dagar på raken kl 09-12. Har sett fram emot att prova på vallning länge och det är något totalt annorlunda från allt vi gjort förut! Det är sex ekipage med raser som t ex Aussie, BC och blandras. Uppfriskande att prova på nytt och kanske se anlaget för vallningen dyka upp hos honom. Går allt väl så ska vi träna det målinriktat och klara ett anlagsprov. Hoppas få med någon på kursen som kan fota..

För övrigt så är planerna för Bailey att han ska genomföra sin exteriörbeskrivning den 1/8 på klubben så han äntligen blir korad.

Inte undra på att man frivilligt vänder på dygnet, på natten kan man åtminstone andas utan att svetten rinner..

Saknar vintern som var.. då var man inte lika handikappad.
Men skönast är nog ändå milt väder, oavsett årstid.

Här kommer lite härliga bilder för att minnas den fina vintern vi hade..














1 kommentar:

  1. Åh jag hoppas på en rejäl uppdatering efter att ni varit på vallägret, jisses vad kul! Är inte alls lite avis eller så ;)

    Ha det gott!

    SvaraRadera